Träna-hemma-och-på-jobbet

Småtränar du? Här kommer tips på hur du kan klämma in mer!

Det är många som tar några minuter här och där under dagen och gör lite styrkeövningar eller får upp pulsen en stund. Det är ett perfekt sätt att komplettera eller komma igång med träning. Någon berättade att en dusch var ca 50 benböj och andra tar två trapport extra när det ska upp en våning. Det där lilla extra gör sammantaget en hel del för vårt allmänna hälsotillstånd.  Hur gör du? Brukar du göra några övningar i din vardag?

Här kommer några tips på vad du kan smyga in i din dag. 

  • Stå upp och jobba om du har möjlighet, kör samtidigt tåhävningar 10 x 3 så mycket du orkar och kan.
  • Tricepsträning, ryggen mot skrivbordet och placera händerna på skivan så de hamnar bakom dig, ta ett stort kliv framåt och häv dig sakta upp och ned, du tränar triceps och axlar.  gör ett set om 10 x 3.
  • Plankan, denna underbara mag och ryggövning, den går att variera i oändlighet. Börja med att stå i vanlig planka i minst 45 sec, öka nästa ggn till 1 min osv. Pröva den sedan i sidoläge.
  • Knäböj, eller långa steg uppför i trappa. Den tar bra i rumpa och lår.
  • Utfallsteg, avbryt jobbet och gör 10 utfallsteg per ben. Försök få till 3  sådana tillfällen per dag.
  • Har du ett ställe du kan lägga dig ned? Gör då rumplyft, Ligg på rygg med ett böjt ben och det andra benet utsträckt. Spänn bålen och lyft stussen från marken. Pressa upp rumpan mot taket och håll höften rak. Sänk tillbaka och upprepa. Byt ben vid varje ny intervall.

En kommentar till Småtränar du? Här kommer tips på hur du kan klämma in mer!

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.