Föreläsningar

Vi har en rad inspirerande teman på våra föreläsningar och våra föredragshållare har lång erfarenhet och håller sig ständigt uppdaterande inom sina expertisområden.

Vill ni på er arbetsplats veta mer om hur ni kan förbättra kost eller träningsvanor och därmed bli en effektivare och mer välmående arbetsplats? Då ska ni kontakta oss och låta våra duktiga föreläsare skräddarsy en föreläsning efter era önskemål. Investera i inspiration och ge både dig själv och din personal ny kunskap och energi.

Exempel på vilka typer av föreläsningar vi erbjuder ser du nedan. Naturligtvis kan du själv komma med önskemål på tema och innehåll så skräddarsyr vi en inspirerande föreläsning efter det.

Allt hänger på John Blund

En god natts sömn är avgörande för hur du presterar i vaket tillstånd. Som många vet så behövs sömnen för att kroppen och hjärnan ska få vila, återhämta sig och bearbeta intryck. Om du sover bra på natten klarar du lättare av stress och påfrestningar under dagen. Att veta det här kan ibland vara stressande och göra det ännu svårare att sova.

Vårt föredrag ger dig tips på hur du kan få en bättre sömn och förklarar vad som händer både psykiskt och fysiskt i vår kropp då sömnen inte fungerar som den ska.

Mat som vill dig väl

De flesta av oss äter inte bara bra mat. Vi vill kanske äta kaffebröd, choklad, godis och snacks ibland eller dricka lite läsk, öl eller vin. Det är produkter som innehåller mycket energi, men inte så mycket näring. Om du för övrigt äter bra och hälsosam mat finns det lite plats kvar för godis, bakverk, choklad, glass, läsk med mera. Är dina matvanor sämre är det också sämre med plats för det lilla extra.

Våra experter på kost och träning ger dig bra och handfasta tips om hur du på ett enkelt sätt kan äta nyttigt och gott både på ditt arbete och hemma till vardags.

Stress & Psykosocial arbetsmiljö

Att vara stressad är inget nytt påfund utan stress är en ren instinktiv reaktion som alltid funnits hos människan. Stress och ökat adrenalinpåslag gör kroppen alert och beredd på en fysisk ansträngning. Men om stressen blir långvarig kan kroppen skada sig själv i stället för att överleva. Hur påverkar stress dig, och vad är en nyttig dos stress?

Våra fördragshållare ger dig värdefull kunskap och insikt i hur du kan använda viss stress till en positiv utveckling, när du ska ta varningssignalerna på allvar och hur du ska motverka de negativ stress.

Liv i rörelse

Alla vet vi att rörelse är viktigt, alla typer av fysisk aktivitet sätter fart på, och skapar positiva krafter i din kropp. En ökad aktivitetsgrad gör att du får större produktion av endorfiner, bättre blodcirkulation m.m.

Våra fördragshållare berättar vilka effekter det har på ditt liv både privat och som yrkesverksam. Vi ger dig handfasta tips och råd på hur du kan hitta tiden och vilka typer av aktiviteter som fungerar bäst.

Kontakta Åsa om du vill veta mer om våra föreläsningar