Rörelseträning -för att kroppen ska hålla hela livet

Rörelseträning företagshälsovård

Under hösten 2014 har vi varit ute på företag och kört grupper i rörelseträning. Det har varit populärt och vi har fått fantastisk feedback.

Nu erbjuder vi alla företag att få prova på detta. Ni bokar upp Peter för ett tillfälle där han kommer ut till ert företag för att köra ett pass för er kostnadsfritt. Man behöver inte vara ombytt och passet tar 30 min.
Ring Peter på 0500-4100106 och boka innan jul, tränar det gör ni när det passar!

Att träna kroppens rörelsemönster både i träning och i vardag, visar hur vi kan optimera för prestation och funktion. Grundstenarna god hållning, aktiv core samt ledriktiga vinklar i de leder som rörelsen sträcker sig över, kan vi uppnå det huvudsakliga målet; En balanserad och funktionell kropp, anpassad att klara de utmaningar vi utsätter kroppen för.

När vi tittar närmare på de generella rörelsemönstren i vår nutida livsstil och hur dessa påverkar våra kroppar, ser vi att muskelbalansen med tiden har rubbats och blivit ojämnt fördelad. Om vi på detta applicerar det grundläggande syftet att ha en balanserad kropp, inser vi snabbt att vår livsstil idag kräver att vi aktivt måste tänka på hur vi lär vår kropp att röra sig. För att hitta balans är det alltså positivt att träna kroppens egna rörelsemönster.

En vecka består av 168 timmar. Av dessa sover vi ca 56 timmar och tränar omkring 2-7 timmar. Det innebär ca 110 vakna timmar som har stor inverkan på hur din kropp ser ut och fungerar. Hur sitter du när du arbetar? Hur ser din hållning ut när du går? Stressar du mycket? Hur många timmar förblir du sittande under en arbetsdag? Vad gör du när du är hemma och hur lyfter du matkassarna eller barnen?

Att ha en stark och rörlig kropp hjälper dig att må bättre både på arbetet och privat.

Källa: Fustra Foto: Fustra

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.