Mat som vill dig väl i Juletid

Mat som vill dig väl

December månad och jul står för dörren och för många blir det en riktigt fälla då grönsakerna blir färre och färre på tallriken. Det är lussebullar, pepparkakor, knäck uppblandat med Janssons och ris a la Malta nersköljt med glögg och must. Socker och fett-boost så det står härliga till….tänkte tipsa om en fräsch superduper nyttig och enkel sallad att komplettera med. På grönkål. Vanligt på julbordet som dekoration, men som är läcker att marinera och äta. Rik på järn, C- och A-vitamin samt luteim (bra för gula fläcken och vår syn).

Grönkålssallad
– Skölj ett knippe färsk grönkål.
– Skär bort stjälken och lägg bladen i en stor skål.
– Gör en dressing på ca 1 dl olivolja, 1 msk vinäger, 1 dl granatäpplekärnor, 1 msk agave-honung, 1 msk röd pesto (kan uteslutas)
– Strössla gojibär över kålen, slå på dressingen och låt stå en stund för att marinera.

Perfekt till en bit lax, julskinkan eller på julbordet!
God Jul!

Kram Kristina

 

Lämna en kommentar





Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.