Hälsokollen – provtagning som ger dig koll

hälsokollen, provtagning easyliving

Nu har vi yttligare något nytt att erbjuda, Hälsokollen en provtagning som ger dig koll på dina hälsovärden.

Varför ska man göra en hälsokoll? En hälsokoll kan vara en viktig investering i din hälsa – det är ett bra sätt att upptäcka sjukdomar i ett tidigt stadium. Oavsett om du är ung eller gammal kan en hälsokoll vara ett bra sätt att få en utvärdering av din kropp.
En viktig anledning att göra en hälsokoll är att få en överblick av din kroppsliga status. Du kan se ifall din lever avslöjar om du dricker för mycket alkohol och dina blodfetter berättar om ifall du måste lägga om till en mer nyttig kost och träna mer. Sjukdomar som kan upptäckas inkluderar diabetes, hjärt-kärl relaterade problem. Att komma på hälsokoll en gång om året är en bra investering.

En hälsokoll är riktad till den person som känner sig frisk, men som vill ha en medicinsk kontroll av olika riskfaktorer som är kopplade till hälsan.
Oavsett om du är ung eller gammal kan en hälsokoll vara ett bra sätt att få en utvärdering av din kropp. Alltså att förbli frisk.

Small:
Blodtryck
Blodfetter
Blodstatus
Levervärde
Njurvärde
Ämnesomsättningsprov
Blodsocker
Infektionsmarkör

Large:
Blodtryck
Blodfetter
Blodstatus
Levervärde
Njurvärde
Ämnesomsättningsprov
Blodsocker
Infektionsmarkör
D-vitamin
B-vitamin
Folsyra
Sköldkörtel
Mineraler
Giktvärde

Vid bokning av hälsokollen får man tala med en sjuksköterska som rådgör om vilken provtagning som passar bäst. Det finns möjlighet att lägga till prover. En hälsoenkät skickas ut som fylls i hemma. Denna enkät tas med till provtagningen. Prover tas i armvecket. Återbesök hos sjuksköterska för genomgång av provsvar.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.