Dags att börja äta grönare

ljummen-grillad-sallad-med-majs-och-halloumi-71898

Grillat och salladen är tillbaka i matlådan. Det är ju både smakfullt och nyttigt. Här är ett recept från Ica.se. Prova, du kommer inte att ångra dig. Trevlig spis!

Ljummen grillad sallad med majs och halloumi

 

Ingredienser

4

Vitlöks- och timjanolja

  • 1/2 kruka timjan
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1/2 dl olivolja
  • salt och svartpeppar

Grönsaker

  • 200 g halloumiost
  • 4 hjärtsallad
  • 1 zucchini
  • 2 rödlökar
  • 2 förkokta majskolvar
  • 2 citroner
  • 250 g babyplommontomater
  • 1 1/2 msk olivolja

Till servering

  • grillad kyckling, fisk eller grillat kött

Så här gör du:

  1. Vitlöks- och timjanolja: Hacka timjanen fint. Skala och riv vitlöken. Blanda timjan och vitlök med olivoljan och smaksätt med salt och peppar.
  2. Grönsaker: Skiva halloumin. Ansa salladen och dela den på längden genom roten. Skär zucchinin i skivor. Skala lökarna och dela dem genom roten. Skär varje majskolv i fyra bitar. Skär citronerna och tomaterna i halvor.
  3. Pensla halloumin, salladen, löken, zucchinin och majsen med olivoljan. Salta och peppra.
  4. Grilla lökarna och lägg dem på den indirekta sidan av grillen. Grilla halloumi, zucchini, majs och citron. Grilla salladen hastigt mot slutet av grillningen.
  5. Lägg salladen på en tallrik och garnera med halloumi och de grillade grönsakerna och tomaterna.
  6. Till servering: Ringla över vitlöks- och timjanoljan och servera som tillbehör till kyckling, fisk eller kött.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri halloumi.
Gör mjölkproteinfri: byt ut halloumi mot tofu.

 

 

Lämna en kommentar





Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.