Mat som vill dig väl.
Du har väl hört uttrycket ”frukost som en kung, lunch som en prins och middag som en fattig”. Tur för mig som älskar frukost! Dagens höjdarmål om du frågar mig.
Jag älskar müsli. Tyvärr innehåller många varianter väldigt mycket socker och snabba kolhydrater.
Min favorit, som är gluten- och sockerfri, gör jag själv.
•Ta och hacka ett gäng med blandade nötter t ex paranöt, hasselnöt, mandel, pistage med lite solros- och pumpafrön.
•Blanda i lite cocosflingor, linfrön och psylliumfrö.
•Krydda med 2 tsk kanel, 2 tsk kardemumma el 1 tsk vaniljpulver.
•Blanda i lite kokosolja och lägg allt på en långpanna.
•175 grader i ca 15-20 min. Rör efter halva tiden.
•Låt svalna och blanda i lite gojibär, russin och kanske lite aprikoser i små bitar.
Servera till;
-yoghurt, kesella och varma bär.
-en halv avocado mixas med en halv banan och 1 dl kesella, servera med mild naturell yoghurt.
-en halv avocado, halv banan, lite färsk mango och hallon serveras med vispad kesellayoghurt.
-el appelpie-style! Stek äppelklyftor i cocosolja med kanel. Toppa med müslin.
Make your day shine!
Kristina & Malin