Årlig PSA & hälsokontroll för män.

Manskollen är Skaraborgshälsans samlade begrepp för en årlig kontroll av prostatasjukdomar hos män. Med en årlig kontroll ökar möjligheten att på ett tidigt skede upptäcka sjukdomar såsom godartad förstoring och prostatacancer.

 

Upplägg

Vid första besöket tas ett blodprov (PSA), därefter får du träffa vår läkare som går igenom dina ev besvär och undersöker prostatan. Det har visat sig att undersökning tillsammans med blodprov (PSA) är det säkraste sättet att bedöma ev prostatasjukdom.

Prostatan är en körtel som omger urinröret hos män. Denna växer vanligen med tiden i livet och kan därav ge trycksymptom (täta trängningar, svagare urinstråle mm) och i en del fall kan en tumör bildas i prostatan. Både vid godartad förstoring och elakartad förstoring (cancer) kan symptomen till en början vara vaga och utvecklas smygande under längre tid. Vid upptäckt av en förstorad prostata och/eller ett förhöjt PSA (ett ämne som tillverkas i prostatan), görs bedömning av läkare angående vidare handläggning (medicin, remiss mm). Forskning visar att upprepade PSA-tester kan halvera risken att dö i prostatacancer. Läs mer här.

 

Pris:  1435 kr.

För att boka tid, kontakta oss enligt nedan eller ring oss på 010-3323000.

Vill du veta mer om vår Manskoll?

Ange namn och kontaktuppgifter så återkommer vi till dig så snart vi kan.